Homenatge a Jesús Huerta de Soto

Jesús Huerta de Soto és un dels màxims (sempre és molt difícil dir el que més) representant actual de l’escola Austríaca d’economia i un dels economistes més brillants del país. El Professor Huerta de Soto és doctor en economia i en dret, catedràtic d’economia a la URJC, MBA de Standford, premi Rei Joan Carles de Economia (el guardonat més jove en la historia del premi amb només 27 anys), premi Adam Smith d’economia, o membre destacat de la Mont Pelerin Society entre d’altres mèrits.

JHdS ens agrada per la seva profunditat i coherència a l’hora de tractar els temes. Pocs intel·lectuals treballen els temes amb el grau d’exigència del Professor Huerta de Soto: qualsevol que hagi llegit alguns dels seus treballs és conscient dels nombrosos peus de pàgina i notes bibliogràfiques i històriques en totes les seves obres. És un intel·lectual multidisciplinar, rigorós, honest i complet.

Huerta de Soto ha centrat la seva tasca acadèmica en els temes més rellevants de la ciència econòmica: la reforma del sistema de pensions, el cicles econòmics i el funcionament del sistema financer, el mètode en les ciències socials o la teoria del socialisme en totes les seves besants, entre d’altres. En cadascun d’aquests temes, JHdS no només s’ha centrat en la crítica al sistema actual sinó que també ha incidit en alternatives argumentades i coherents fonamentades en principis sòlids, fent bona la frase que no hi ha res més pràctic que una bona teoría.

A banda de la seva brillant tasca acadèmica, Huerta de Soto ha demostrat ser un líder compromès amb les seves idees. Així, a les tasques acadèmiques, s’uneix una important feina en l’àmbit de la divulgació traduint i editant les obres més importants del liberalisme clàssic i actual a través de Unión Editorial i la revista Procesos de Mercado amb la generositat de qui sap exercir el lideratge potenciant el talent dels seus alumnes.

Per tot això, Jesús Huerta de Soto rebrà el proper dia 24 d’octubre a Salamanca el màxim guardó que lliure cada any l’Insitut Mises (Alabama, USA) en reconeixement de la seva tasca acadèmica i per el seu compromís exemplar amb la idea de llibertat. És doncs, una persona de la qui aprendre, coherent amb les seves idees i que configura un gran exemple a joves i grans, tant per els qui compartim les seves idees com per els qui no. Felicitats.

Entrevista a Expansión sobre la crisi bancaria: http://www.expansion.com/2009/09/28/economia-politica/1254173711.html

Video crisi: http://el-liberalismo.com/economia/expansion-crediticia-y-consecuencias-segun-huerta-de-soto

Consells per triunfar a la vida per Jesús Huerta de Soto (imprescindible!): http://www.youtube.com/watch?v=ciFQ76okkj4

Advertisements

One thought on “Homenatge a Jesús Huerta de Soto

Comments are closed.