“El preu de volar”

No és un secret que el sector de l’aeronàutica estigui en crisi: només cal veure les rendibilitats de les companyies en els darrers anys o la recent fallida d’Air Comet. Malgrat això, i com si fos un exemple d’un llibre de text, dins d’aquest entorn advers també sorgeixen oportunitats com la que van tindre un grup d’empresaris catalans per fer-se amb una companyia aèria per un euro: Spanair.

El programa de TV3 Sense ficció (dirigit per Joan Salvat, qui fora director del programa 30 minuts) va emetre “El preu de volar”, un documental que segueix l’evolució de Spanair durant 4 mesos – 15 dies desprès de que Ferran Soriano fos anomenat nou President. L’equip del documental ha tingut accés directe a totes les gran reunions de preses de decisions del comitè de direcció de Spanair, el que permet veure de primera mà com una gran companyia esta afrontant les adversitats de la crisi econòmica generalitzada, i la del sector de l’aeronàutica en particular.

El documental dura prop d’una hora però és del tot recomanable. A part del interès en Spanair, el sector de la aeronàutica, o la nova T1 del Prat (actors secundaris) el documental sobretot serveix de classe magistral de management, on es podem veure les dinàmiques de treball existents en reunions de primer nivell. Ferran Soriano exerceix un fort lideratge des de el primer moment a la companyia, i es mostra com un directiu clar a la hora de comunicar, i molt resolutiu a la hora de prendre decisions. Una oportunitat increïble per veure el backstage de la presa de decisions d’una companyia.

El preu de volar”, Sense ficció, Televisió de Catalunya

Advertisements