Sopar amb emprenedors (per Joaquim Barba)

Si al sopar del Desembre amb en Salvador Sostres varem parlar de la importància dels empresaris per a vertebrar i fer econòmicament viable una societat en aquest darrer sopar varem tenir el plaer no de comptar amb un empresari sinó amb dos. I no només empresaris sinó emprenedors que han  tingut una idea, l’han desenvolupada i avui en dia la gestionen amb èxit i solvència en dos àmbits molt diversos.

A taula hi tinguérem el senyor Javier Scherk (Gran Consum i Xarxes Comercials) i el senyor Antonio Parente (Farmàcia i Cosmètica) per parlar de la importància de la figura de l’emprenedor, la dificultat d’emprendre en el model de societat socialdemòcrata Europeu i les característiques que defineixen a un emprenedor.

El sopar és desenvolupà al DAP’s de Diagonal en un ambient molt agradable i amb un més que considerable èxit d’assistència.

Parente va obrir el debat, amb rigor científic, parlant de la seva experiència personal com a emprenedor i donant idees clau sobre que és emprendre i com s’empren. Des de la necessitat d’ampliar verticalment la cadena de valor dels negocis per a augmentar la seva rendibilitat fins a la importància del I+D+i en determinats sectors per a crear clústers de coneixement que puguin competir a nivell mundial.

A continuació Scherck ens va parlar de com les circumstancies personals condicionen la carrera professional de les persones i com ell, després d’una brillant carrera en diverses multinacionals, va decidir fer el salt a la pròpia empresa. Del seu discurs, apassionat i motivador, en varem aprendre també moltes coses. Jo però en destacaria la constatació de que encara que sembli mentida encara és possible ser emprenedor a Espanya, la incommensurable satisfacció que produeix dirigir el teu propi negoci, la altíssima cota de responsabilitat que assumeix l’emprenedor amb la societat al muntar un negoci i finalment la poca sensibilitat dels polítics en general en vers els emprenedors i tots aquells que prenen riscos en la seva activitat professional.

Un cop fetes les intervencions per part dels dos convidats varem iniciar, amb tots els assistents, el debat. En un ambient molt distes i agradable varen sorgir idees molt interessants sobre temes tant diferents com la creació d’empreses, les mancances de l’actual sistema educatiu i la gestió del talent dels propis treballadors. Es parlà del gran repte que suposa pels joves superar la mediocritat que impera actualment en la nostra societat, de la generació de riquesa, i no de diners, com a finalitat última de l’emprenedor, de com les societats anglosaxona i socialdemòcrata interpreten el mecenatge i de com a Espanya es criminalitza el fracàs empresarial i es desincentiva l’activitat emprenedora.

Del sopar amb emprenedors en varem sortir al menys jo amb unes quantes bones idees  i amb la certesa de que en aquest país nostre encara hi queda gent que s’arrisca i que se la juga per tirar endavant una idea o un somni.

Advertisements

One thought on “Sopar amb emprenedors (per Joaquim Barba)

Comments are closed.